Trage computer? Ontdek 5 redenen die je computer onnodig traag maken.

Uw computer met Windows 10 opschonen? Het is belangrijk om uw computer goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat problemen zich langzaam opstapelen en dat de computer in de toekomst niet meer goed werkt.

Tip: heeft u met uw computer hulp nodig? Ik sta altijd klaar en help u graag met allerlei soorten problemen en vragen!

Er kunnen allerlei redenen zijn om Windows 10 te optimaliseren. Hieronder staan er een paar opgenoemd:

Ongebruikte systeembestanden

Windows 10 gebruikt soms maar één keer systeembestanden, zonder deze achteraf te verwijderen. Ze blijven op hun plaats en maken de computer onnodig traag.

Volledige map met oude downloads

Vaak downloaden we allerlei (installatie)bestanden, die we na verloop van tijd vaak niet meer gebruiken. Dit zorgt voor onnodige bestanden die veel opslag in kunnen nemen.

Volle prullenbak zonder automatische opschoning

Een grote en volle prullenbak komt de werking van de computer niet ten goede, maar is eerder een virtueel blok aan het been. Het is verstandig om bestanden automatisch na een ingesteld aantal dagen te verwijderen. Leeg nooit zelf de prullenbak om te voorkomen dat u per ongeluk een bestand verwijderd dat u pas een aantal dagen geleden heeft verwijderd.

Oude versies van Windows en tijdelijke bestanden

Na Windows updates blijven de oude versies en tijdelijke bestanden onnodig op de schijf staan. Vaak zijn dit grote bestanden die voor de normale gebruiker moeilijk te vinden zijn in het systeem.

Ongebruikte software

Sommige software gebruik je nooit meer, maar het staat de werking van nieuwe programma’s nog steeds in de weg. Ook kan deze software automatisch opstarten bij het starten van uw PC, wat er voor zorgt dat hij slomer is met opstarten en neemt het veel werkgeheugen in beslag.

Wilt u uw Windows 10 computer opschonen of zoekt u hulp bij andere computerproblemen? Maak een afspraak via het online aanvraag formulier en ik kom zo snel mogelijk bij u langs! Ook kunt u mij bereiken via de telefoon op 0612116149 of via afspraak@opwegonline.nl